Θοδωρής Τσούτσος

Κάτι δεν γίνεται σωστά στην ΑΕΚ

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για την απογοητευτική προσέλευση του κόσμου της ΑΕΚ στους εντός έδρας αγώνες της και πώς αυτό θα (αν) αλλάξει...

Τέτοια πράγματα καλύτερα να λέγονται μετά από μια "τεσσάρα". Διότι όταν λέγονται μετά από τέτοιες νίκες με έκταση στο σκορ και καλή απόδοση, αποκτούν πιο αληθινό νόημα. Όταν λέγονται στις στραβές, καμιά φορά παρεξηγούνται.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Στην ΑΕΚ κάτι δεν πάει καλά. Δεν το λέμε εμείς. Το λέει ο ίδιος ο κόσμος της ομάδας. Η εικόνα του ΟΑΚΑ ήταν "παγωμένη". Οχι λόγω του κρύου που υπήρχε. Αλλά γιατί η ΑΕΚ δεν πείθει τον κόσμο της να πάει στο γήπεδο.

Οταν πηγαίνεις στο γήπεδο και λείπει ο διπλανός σου. Την άλλη φορά λείπει ο παραδιπλανός σου. Την τρίτη ο πίσω σου και ο μπροστά σου. Θα έρθει η στιγμή που τελικά θα λείψεις κι εσύ ο ίδιος. Αυτό έχει πάθει η ΑΕΚ. Για να φτάσει κόντρα στον Λεβαδειακό να έχει τόσο μικρή προσέλευση.

Το κριτήριο του κόσμου σε τέτοιες περιπτώσεις πολύ σπάνια λαθεύει. Η ΑΕΚ είχε περισσότερο κόσμο στο γήπεδό της σε χρονιές που ήταν ακόμη και σε χειρότερη βαθμολογική θέση. Ακόμη και με ομάδα με μικρότερες δυνατότητες. Ακόμη και σε πιο κρύες, πολύ πιο κρύες, βραδιές σε σχέση με εκείνη του Σαββάτου.

Προφανώς τότε ο κόσμος σε κάτι άλλο πίστευε και πήγαινε. Κάτι άλλο έβλεπε, που δεν βλέπει τώρα. Στην ΑΕΚ κάτι δεν γίνεται σωστά, πιθανότατα το γνωρίζουν και οι ίδιοι, αλλά πάντα είναι λίγο πιο "εκκωφαντικό" να σου το λέει με τον τρόπο του ο κόσμος σου.

Ο μέσος όρος των 7.819 εισιτηρίων μετά από σχεδόν έναν γύρο πρωταθλήματος, είναι απογοητευτικός για τη δυναμική του συλλόγου. Και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε από το γεγονός ότι δεν υπήρχε για την ΑΕΚ εντός έδρας ντέρμπι μέχρι στιγμής. Ούτε από την πραγματικότητα που λέει ότι το ποδόσφαιρο, το ελληνικό ποδόσφαιρο για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν "πουλάει" πια.

Τι πρέπει να συμβεί για να αλλάξει αυτό; Ο ΑΕΚτζής δεν είναι από εκείνους που θα πάνε στο γήπεδο για να μην χάνουν ποτέ. Ούτε από εκείνους που θα τρέξει να πάρει εισιτήριο μόνο και μόνο για να θαυμάσει έναν Αλμέιδα ή έναν Τσιγκρίνσκι.

Ο ΑΕΚτζής θα πάει στο γήπεδο αν νιώθει ότι συμβαίνει κάτι δημιουργικό στην ομάδα του. Σε αγωνιστικό επίπεδο και όχι μόνο. Κάτι που δεν είναι εφήμερο, κάτι που θα τον πείθει ότι κάτι καλό γίνεται και αυτό θα διαρκέσει. Προφανώς, λοιπόν, όλα αυτά δεν τα βλέπει από την ΑΕΚ.

Και για να στείλει το μήνυμά του, προτιμάει κι εκείνος να μην βλέπει την ομάδα του. Τουλάχιστον από κοντά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x